LEJLIGHEDEN   BEVISMATERIALE   PETER ØVIG KNUDSEN
 
KAPITEL 2
LEJLIGHEDEN 1989
 
Ruko-nøglen glider ind i låsen og drejer rundt uden modstand. Kriminalbetjenten skubber gadedøren op, og sammen med sine to kolleger bevæger han sig op ad trapperne til første sal. Det er en gammel opgang med gråmeleret linoleum på trapperne, et slidt, mørkebrunt trægelænder og hvide fyldningsdøre med messinghåndtag.

Klokken er kvart over tre om eftermiddagen den 2. maj 1989. Kort forinden er de tre betjente blevet sendt af sted fra Politigården mod adressen, der samme morgen er fundet på et girokort i Carsten Nielsens forulykkede bil. Girokortet er
udstedt til computerfirmaet PC-85, Blekingegade 2, 1. th. Et opslag i politiets datasystem har vist, at ingen er tilmeldt Folkeregisteret på adressen.
Blekingegade viser sig at være en ganske
   
 
 
kort sidegade til Amagerbrogade med en pølsevogn placeret på hjørnet. I stueetagen til nummer 2 ligger en Fona-radioforretning.

Kriminalbetjenten er blevet forsynet med kopier af de tre nøgler, som måneden før blev fundet på tre af de sigtede fra
Appel-gruppen – og nu også i en jakkelomme i Carsten Nielsens bil. Ligesom de øvrige politihold, der samme eftermiddag
bliver sendt ud til en række københavnske adresser, fundet på notater og kvitteringer i ulykkesbilen, er de tre betjente klar over, at de muligvis bag en låset dør vil finde den dæklejlighed, som store dele af den københavnske politistyrke har ledt efter i ugevis...


Læs hele kapitel 2